Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Pożyczki pozabankowe pod zastaw nieruchomości
      Pożyczki pozabankowe – zastaw nieruchomości. Osoby, które znalazły się w dołku finansowym, szukają sposobów, które pomogą im wyjść z tarapatów. Sprawa nie jest prosta gdy kredyt w banku nie wchodzi …
    • Szarlotka na kruchym cieście
      Desery to jedne z najprzyjemniejszych potraw kulinarnych, które serwujemy. Warto, by w swoim katalogu przyrządzanych potraw mieć choć jeden klasyczny i prosty do zrobienia deser, który sprawi, że goście oniemieją …
    Styczeń 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Co powiecie na faszerowaną cukinię w śródziemnomorskich ziołach? Składniki, które będą nam potrzebne do przygotowania tej smacznie brzmiącej potrawy to: 4 nieduże cukinie, pół kilo pieczarek, dwie cebule, 6 łyżek tartego żółtego sera, łyżka oleju, sól, dwie łyżki octu winnego (cytrynowego), pieprz ziołowy, oregano, tymianek, bazylia i rozmaryn. Przejdźmy więc do przygotowania. Cukinie musimy przekroić wzdłuż połówki, łyżką delikatnie wyjąć miąższ i pestki. Skrapiamy teraz cukinie octem cytrynowym i obficie solimy, po czym odkładamy do lodówki. Cebulę siekamy w kostkę, smażymy na oleju aż stanie się szklista, następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusimy przez około pół godziny, następnie doprawiamy wszystko solą i pieprzem ziołowym. Farsz wkładamy teraz do wydrążonych cukinii, całość posypujemy serem, oregano, tymiankiem, oregano i rozmarynem. Pieczemy teraz cukinie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 40 minut. Przygotowanie zajmie nam nieco ponad godzinę, ale smak, który poczujemy po przygotowaniu – będzie tego wart! Smacznego!

    Comments are closed.