Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Stosowanie w kuchni dużej ilości warzyw
      Nie od dziś jest wiadomo, jak ważne dla zdrowia każdego człowieka jest spożywanie dużej ilości warzyw, niezależnie od tego, z czego składa się jego główne menu. W polskiej kuchni rola …
    • Kulinaria dla dorosłych
      Gotowanie jest dla nas szansą, aby szybko móc dla swojego organizmu znaleźć idealną dawkę zarówno kalorii, jak i czegoś więcej. Dodatkowo cenne jest także to, aby za każdym razem mieć …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Co powiecie na faszerowaną cukinię w śródziemnomorskich ziołach? Składniki, które będą nam potrzebne do przygotowania tej smacznie brzmiącej potrawy to: 4 nieduże cukinie, pół kilo pieczarek, dwie cebule, 6 łyżek tartego żółtego sera, łyżka oleju, sól, dwie łyżki octu winnego (cytrynowego), pieprz ziołowy, oregano, tymianek, bazylia i rozmaryn. Przejdźmy więc do przygotowania. Cukinie musimy przekroić wzdłuż połówki, łyżką delikatnie wyjąć miąższ i pestki. Skrapiamy teraz cukinie octem cytrynowym i obficie solimy, po czym odkładamy do lodówki. Cebulę siekamy w kostkę, smażymy na oleju aż stanie się szklista, następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusimy przez około pół godziny, następnie doprawiamy wszystko solą i pieprzem ziołowym. Farsz wkładamy teraz do wydrążonych cukinii, całość posypujemy serem, oregano, tymiankiem, oregano i rozmarynem. Pieczemy teraz cukinie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 40 minut. Przygotowanie zajmie nam nieco ponad godzinę, ale smak, który poczujemy po przygotowaniu – będzie tego wart! Smacznego!

    Comments are closed.