Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Nowoczesna produkcja żywności
      Produkcja żywności to dzisiaj wielki przemysł i dla większości inwestorów giełdowych udziały w branży spożywczej są więcej niż pożądane. Wszystko to wynika z rosnącej cywilizacyjnej potrzeby jedzenia nie tylko jako …
    • Villa Italia Renesans
      Porcelanowy serwis w przystępnej cenie. Kiedy decydujemy się na zawarcie związku małżeńskiego, jednym z obowiązków, narzucanych nam przez tradycję, jest zakup porcelanowego serwisu. Obecnie na rynku dostępne są różne modele, …
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Tradycyjna domowa kuchnia niekiedy bywa oceniana negatywnie. Wiele dań przyrządzanych w sposób, którego uczyły nas nasze mamy i babcie w ocenie dietetyków bywa niezdrowa. Jemy zbyt tłusto, zbyt słodko i mało racjonalnie. Zwraca to uwagę tym bardziej, że wiele osób z powodów zdrowotnych, albo związanych z potrzebą zrzucenia kilku kilogramów, stosuje jakąś dietę. Dobra znajomość szeroko pojętych kulinariów może w tym jedynie pomóc. Zarówno profesjonalni kucharze, jak i specjaliści zajmujący się dietetyką słusznie zauważają, że gotując w domu i stosując sprawdzone przepisy, mamy największy wpływ na to, co i w jaki sposób zjadamy. Można samodzielnie kontrolować proces przygotowania, ilość kalorii i smak potraw. Kuchnia może być pod tym względem wsparciem dla potrzeby zdrowego odżywiania się. Wystarczy zaznajomić się z możliwościami, jakie stwarzają tradycyjne przepisy i ich modyfikacje, aby pozostać w zgodzie z zaleceniami racjonalnej diety, a jednocześnie czerpać z jedzenia prawdziwą frajdę.

    Comments are closed.