Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Czasopisma kulinarne
      Niejednokrotnie zdarza się, ze osoba nie wyniesie z domu umiejętności gotowania, bo w domu matka sama przygotowywała posiłki i nie pozwalała nikomu na gotowanie jedzenia. I taka osoba idąc na …
    • Domowe żarełko jest najlepsze
      Życie na studiach nie jest proste szczególnie jeśli chodzi o jedzenie. Praktycznie większość osób uczących się stawia na posiłki na mieście albo produkty łatwe i szybkie do przygotowania. Takie jak …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Chodne gaz pacho oraz sycące paelli to główne specjalności hiszpańskiej kuchni. Kuchnia ta kojarzy nam się z aromatem pysznego wina oraz zapachem oliwek. Oczywiście wielką role odgrywają tutaj także przyprawy, których w kuchni hiszpańskiej używa się naprawdę dużo. Nic w tym zaskakującego, ponieważ przyprawy te dają doskonały i jeszcze lepszy smak każdej potrawie. Daniom, określanym, jako latynoskie wprost trudno się oprzeć, bowiem pod każdym względem są wyjątkowe. Bardzo łatwo zauważyć, że kuchnia hiszpańska wyróżnia się produktami naturalnymi, tymi, które daje nam morze i lat. Są to proste produkty jednakże można z nich przyrządzić bardzo smakowite, niemal królewskie potrawy. Hiszpania leży nad Morzem Śródziemnym i niego to właśnie są wydobywane produkty, następnie przetwarzane w kuchni. Warto, więc zaznaczyć, że wielka ilość hiszpańskich posiłków składa się z ryb, a także skorupiaków i innych owoców morza. Dodatkowo podstawę żywienia stanowią tutaj także warzywa i słynna hiszpańska oliwa z oliwek. hiszpańska gastronomia to także duże ilości mięsa. Charakterystyczne są tutaj suszone szynki, ale także szynki serrano oraz kiełbaski chorizo. Nader popularna jest tutaj jagnięcina oraz wieprzowina.

    Comments are closed.