Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Zdrowe jedzenie
      Oprócz tego co jemy, ważne jest przecież w jaki sposób tą potrawę przygotowujemy. Należy pamiętać o wielu zasadach, które są bardzo ważne. Po pierwsze bardzo ważny jest dobór produktów. Należy …
    • Słodycze, ciasta i wypieki
      Jedzenie to nie tylko podstawowa potrzeba naszego organizmu, ale również, o czym doskonale wszyscy na pewno wiemy, również niebywała przyjemność. Tym właśnie należy tłumaczyć sobie powstanie całej masy słodkich wyrobów, …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Chodne gaz pacho oraz sycące paelli to główne specjalności hiszpańskiej kuchni. Kuchnia ta kojarzy nam się z aromatem pysznego wina oraz zapachem oliwek. Oczywiście wielką role odgrywają tutaj także przyprawy, których w kuchni hiszpańskiej używa się naprawdę dużo. Nic w tym zaskakującego, ponieważ przyprawy te dają doskonały i jeszcze lepszy smak każdej potrawie. Daniom, określanym, jako latynoskie wprost trudno się oprzeć, bowiem pod każdym względem są wyjątkowe. Bardzo łatwo zauważyć, że kuchnia hiszpańska wyróżnia się produktami naturalnymi, tymi, które daje nam morze i lat. Są to proste produkty jednakże można z nich przyrządzić bardzo smakowite, niemal królewskie potrawy. Hiszpania leży nad Morzem Śródziemnym i niego to właśnie są wydobywane produkty, następnie przetwarzane w kuchni. Warto, więc zaznaczyć, że wielka ilość hiszpańskich posiłków składa się z ryb, a także skorupiaków i innych owoców morza. Dodatkowo podstawę żywienia stanowią tutaj także warzywa i słynna hiszpańska oliwa z oliwek. hiszpańska gastronomia to także duże ilości mięsa. Charakterystyczne są tutaj suszone szynki, ale także szynki serrano oraz kiełbaski chorizo. Nader popularna jest tutaj jagnięcina oraz wieprzowina.

    Comments are closed.