Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Dzieci i smak
      Często dzieci wybrzydzają przy jedzeniu, mówiąc, że coś im nie pasuje, lub też twierdząc, że smak danej potrawy jest im naprawdę nie na rękę. Wówczas nie należy dziecka zmuszać do …
    • Kto lepiej gotuje kobiety czy mężczyźni
      Kobiety i mężczyźni różnią się znacznie od siebie, ale największe różnice można odkryć okazuje się w najmniej oczekiwanym miejscu, którym jest najzwyklejsza w świecie domowa kuchnia. Pojedynek się rozpoczął i …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Chodne gaz pacho oraz sycące paelli to główne specjalności hiszpańskiej kuchni. Kuchnia ta kojarzy nam się z aromatem pysznego wina oraz zapachem oliwek. Oczywiście wielką role odgrywają tutaj także przyprawy, których w kuchni hiszpańskiej używa się naprawdę dużo. Nic w tym zaskakującego, ponieważ przyprawy te dają doskonały i jeszcze lepszy smak każdej potrawie. Daniom, określanym, jako latynoskie wprost trudno się oprzeć, bowiem pod każdym względem są wyjątkowe. Bardzo łatwo zauważyć, że kuchnia hiszpańska wyróżnia się produktami naturalnymi, tymi, które daje nam morze i lat. Są to proste produkty jednakże można z nich przyrządzić bardzo smakowite, niemal królewskie potrawy. Hiszpania leży nad Morzem Śródziemnym i niego to właśnie są wydobywane produkty, następnie przetwarzane w kuchni. Warto, więc zaznaczyć, że wielka ilość hiszpańskich posiłków składa się z ryb, a także skorupiaków i innych owoców morza. Dodatkowo podstawę żywienia stanowią tutaj także warzywa i słynna hiszpańska oliwa z oliwek. hiszpańska gastronomia to także duże ilości mięsa. Charakterystyczne są tutaj suszone szynki, ale także szynki serrano oraz kiełbaski chorizo. Nader popularna jest tutaj jagnięcina oraz wieprzowina.

    Comments are closed.