Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Gotowanie – naturalnie!
      W kuchni powinniśmy stawiać przede wszystkim na naturalne składniki. Oczywiście, temat ten rozumiany jest na wiele sposobów, ale z całą pewnością warto się postarać o przemyślane działania w tej kwestii. …
    • Zupa grzybowa
      Zupa grzybowa stanowi jeden z najbardziej doskonałych smaków w polskiej kuchni. Jesteśmy jednym z nielicznych narodów na świecie, które potrafią tak skrzętnie wykorzystywać wszystkie dary, jakie daje nam natura, w …
    Grudzień 2018
    P W Ś C P S N
    « sty    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  

    Produkty niezbędne w każdej restauracji. Kiedy prowadzimy własną działalność gospodarczą, na naszych barkach spoczywa wiele zadań. Kiedy kierujemy restauracją, jednym z nich będzie regularne zaopatrywanie lokalu w odpowiednie produkty. Warto wiedzieć, jak robić zakupy, aby nie stracić.

    Jeżeli oferujemy odwiedzającym nas klientom śniadania w formie szwedzkiego bufetu, dobrze zakupić jajko w proszku. jest to składnik zawierający dużo białka, dzięki któremu szybko wykonamy jajecznice. Możemy również zamówić w hurtowej ilości pszenny chleb tostowy, który w szybki sposób zamienimy w chrupiące grzanki. Dodatkowo, sok pomarańczowy w większych opakowaniach może być przydatny.
    Gdzie jednak zakupić jajko w proszku czy hurtową ilość soku? W takim przypadku przydatna okaże się hurtownia spożywcza, zarezerwowana dla firm. Nie każdy z ulicy może się tam wybrać, uprzednio należy wyrobić sobie kartę stałego klienta. Wówczas zyskamy akces do bardzo niskich cen i ciekawych produktów.

    Kiedy prowadzimy restauracje, warto ciąć koszty nie obniżając przy tym jakości produktów. W takim przypadku warto robić zakupy w hurtowni spożywczej.

    Leave a Reply