Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Dobre jedzenie to domowe jedzenie
      Młodzi ludzie coraz częściej doceniają prawdziwe, domowe jedzenie. Nic dziwnego, skoro na co dzień ślęczą w barach szybkiej obsługi i opychają się znanym śmieciowym jedzenie. Nic tak nie smakuję jak …
    • Potrawa z ziemniaków zwana prażonkami
      W niektórych regionach Polski jest znana potrawa określana mianem prażonek. Niekiedy używa się też nazwy „pieczonki”. Popularna jest zwłaszcza na Śląsku, a już na przykład na Mazowszu mało kto o …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Produkty niezbędne w każdej restauracji. Kiedy prowadzimy własną działalność gospodarczą, na naszych barkach spoczywa wiele zadań. Kiedy kierujemy restauracją, jednym z nich będzie regularne zaopatrywanie lokalu w odpowiednie produkty. Warto wiedzieć, jak robić zakupy, aby nie stracić.

    Jeżeli oferujemy odwiedzającym nas klientom śniadania w formie szwedzkiego bufetu, dobrze zakupić jajko w proszku. jest to składnik zawierający dużo białka, dzięki któremu szybko wykonamy jajecznice. Możemy również zamówić w hurtowej ilości pszenny chleb tostowy, który w szybki sposób zamienimy w chrupiące grzanki. Dodatkowo, sok pomarańczowy w większych opakowaniach może być przydatny.
    Gdzie jednak zakupić jajko w proszku czy hurtową ilość soku? W takim przypadku przydatna okaże się hurtownia spożywcza, zarezerwowana dla firm. Nie każdy z ulicy może się tam wybrać, uprzednio należy wyrobić sobie kartę stałego klienta. Wówczas zyskamy akces do bardzo niskich cen i ciekawych produktów.

    Kiedy prowadzimy restauracje, warto ciąć koszty nie obniżając przy tym jakości produktów. W takim przypadku warto robić zakupy w hurtowni spożywczej.

    Leave a Reply