Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Sztuka korzystania z przepisów kulinarnych
      Podstawą kulinarnego sukcesu każdej osoby, która lubi się bawić w gotowanie, jest zdobycie oraz właściwe zastosowanie ciekawego przepisu, który przeniesiony wprost z kart kucharskich poradników lub stron czasopism z kuchennymi …
    • Plastikowe pojemniki Sistema
      Jak dobrze przechowywać żywność?. Odpowiednie przechowywanie żywności to bardzo ważna kwestia. Od sposobu przechowywania zależy to jak długo nasze jedzenie będzie świeże oraz dobre w smaku. Plastikowe pojemniki Sistema z …
    Luty 2018
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728  

    Produkty niezbędne w każdej restauracji. Kiedy prowadzimy własną działalność gospodarczą, na naszych barkach spoczywa wiele zadań. Kiedy kierujemy restauracją, jednym z nich będzie regularne zaopatrywanie lokalu w odpowiednie produkty. Warto wiedzieć, jak robić zakupy, aby nie stracić.

    Jeżeli oferujemy odwiedzającym nas klientom śniadania w formie szwedzkiego bufetu, dobrze zakupić jajko w proszku. jest to składnik zawierający dużo białka, dzięki któremu szybko wykonamy jajecznice. Możemy również zamówić w hurtowej ilości pszenny chleb tostowy, który w szybki sposób zamienimy w chrupiące grzanki. Dodatkowo, sok pomarańczowy w większych opakowaniach może być przydatny.
    Gdzie jednak zakupić jajko w proszku czy hurtową ilość soku? W takim przypadku przydatna okaże się hurtownia spożywcza, zarezerwowana dla firm. Nie każdy z ulicy może się tam wybrać, uprzednio należy wyrobić sobie kartę stałego klienta. Wówczas zyskamy akces do bardzo niskich cen i ciekawych produktów.

    Kiedy prowadzimy restauracje, warto ciąć koszty nie obniżając przy tym jakości produktów. W takim przypadku warto robić zakupy w hurtowni spożywczej.

    Leave a Reply