Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Kiszka ziemniaczana – potrawa z Podlasia
      Na Podlasiu jest bardzo wiele potraw przyrządzanych na bazie ziemniaków, chociaż w powszechnej nomenklaturze to Wielkopolska kojarzona jest z uprawą ziemniaka na wielką skalę. Jedną z takich potraw, znana praktycznie …
    • Catering na imprezy okolicznościowe Poznań
      Najlepsze jedzenie na imprezy. Organizacja imprezy okolicznościowej, takiej jak integracyjna, firmowa, czy urodzinowa zawsze wiąże się z pokonaniem pewnych problemów. Jednym z nich może być zorganizowanie dobrego jedzenia wraz z …
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Każda kuchnia musi być przygotowana w taki sposób by łatwo było w niej się poruszać, a jednocześnie by była ona dostosowana do liczby domowników, czy do stylu naszego życia. W kuchni musi być zachowana jedna ważna zasada, czyli ciąg technologiczny. Taki ciąg technologiczny polega na umieszczaniu poszczególnych elementów w kuchni zgodnie z wykonywaniem czynności w kuchni. Gdy przygotowujemy posiłki najpierw wyciągamy produkty, jakie posiadamy w lodówce. Takie produkty musimy umyć, a następnie przygotować przed ugotowaniem. Na samym końcu gotujemy jedzenie, a potem musimy je podać. Po spożytym posiłku musimy zmyć naczynia. Układ sprzętów kuchennych musi być z tego powodu funkcjonalny, tak by w kuchni nie było zbyt dużych odległości pomiędzy urządzeniami kuchennymi. Z drugiej strony w kuchni musimy posiadać odpowiednią ilość wolnej przestrzeni, tak by możliwe było swobodne poruszanie się po kuchni. W dużej kuchni powinniśmy unikać, zbyt dużych, czyli ponad standardowych odległości, jakie mogą powstać pomiędzy urządzeniami i meblami kuchennymi. Z drugiej strony w małej kuchni musimy znaleźć odpowiednią ilość miejsca na wszystkie niezbędne urządzenia. Dobrym rozwiązaniem jest również zbudowanie dobrego oświetlenia, jakie ułatwia gotowanie.

    Comments are closed.