Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Domowe chipsy
      Nasze dzieci zostały od małego niestety nauczone miłości do rzeczy niezdrowych i naprawdę bardzo trudno jest je odciągnąć od tego typu rzeczy w czasach dzisiejszych. Wiele firm zbyt dużo pieniędzy …
    • Najlepsze smaki Polaków
      Niektórzy twierdzą, że Polacy mają bardzo dziwny gust jeśli chodzi o jedzenie. Rzeczywiście część mieszkańców naszego kraju ma naprawdę wysublimowane myślenie o smakach. A trzeba zaznaczyć, że smaków jest w …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Każda kuchnia musi być przygotowana w taki sposób by łatwo było w niej się poruszać, a jednocześnie by była ona dostosowana do liczby domowników, czy do stylu naszego życia. W kuchni musi być zachowana jedna ważna zasada, czyli ciąg technologiczny. Taki ciąg technologiczny polega na umieszczaniu poszczególnych elementów w kuchni zgodnie z wykonywaniem czynności w kuchni. Gdy przygotowujemy posiłki najpierw wyciągamy produkty, jakie posiadamy w lodówce. Takie produkty musimy umyć, a następnie przygotować przed ugotowaniem. Na samym końcu gotujemy jedzenie, a potem musimy je podać. Po spożytym posiłku musimy zmyć naczynia. Układ sprzętów kuchennych musi być z tego powodu funkcjonalny, tak by w kuchni nie było zbyt dużych odległości pomiędzy urządzeniami kuchennymi. Z drugiej strony w kuchni musimy posiadać odpowiednią ilość wolnej przestrzeni, tak by możliwe było swobodne poruszanie się po kuchni. W dużej kuchni powinniśmy unikać, zbyt dużych, czyli ponad standardowych odległości, jakie mogą powstać pomiędzy urządzeniami i meblami kuchennymi. Z drugiej strony w małej kuchni musimy znaleźć odpowiednią ilość miejsca na wszystkie niezbędne urządzenia. Dobrym rozwiązaniem jest również zbudowanie dobrego oświetlenia, jakie ułatwia gotowanie.

    Comments are closed.