Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Profesjonalna kuchnia
      Sporo osób stara się o to, aby mając swoje cztery ściany móc je przygotować w sposób jak najbardziej profesjonalny. Dzięki temu bez większych problemów będą mogli naprawdę bardzo mocno się …
    • Zakazane parówki uwielbiane przez Polaków
      Trudno spotkać w naszym kraju człowieka, który choć raz nie próbował by parówek, które choć niezdrowe i zakazane, posiadają miliony zagorzałych fanów. Każdy z nas chyba wie, że produkt ten …
    Marzec 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Stereotypy są nieodłącznym elementem sposobu traktowania kraju, jego mieszkańców i potraw. Są one często nieprawdziwe, a jedynie potęgowane przez traktowanie charakterystycznych posiłków czy napojów, jako codzienność. Kuchnia niemiecka jest, odmiennie do opinii mieszkańców innych krajów, bogata w przyprawy i liczne dania. Najczęściej jadanymi niemieckimi potrawami są golonka z kapustą i zupa z węgorza. Potrawy niemieckie łączą w sobie wiele cech, przede wszystkim pożywność, wartość energetyczna oraz kaloryczność. Podstawowym dodatkiem spożywczym do innych posiłków jest bez wątpienia chleb, którego gatunków można napotkać około 300. Głównym artykułem spożywczym często będącym bazą do innych potraw jest kapusta, podobnie jak sałata, ogórki i korniszony, często traktowane też, jako przystawki. Charakterystycznym napojem dla Niemiec jest piwo, którego liczne gatunki są pędzone głównie na podstawie bawarskiej receptury. Podsumowując, więc: stereotypy odnośnie kuchni niemieckiej są prawdą tylko w niewielkiej części, gdyż większość potraw niemieckich jest popularna także w Polsce, głównie w rejonie Śląska

    Comments are closed.