Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Przyjmowanie nauki od najlepszych
      Aby zostać prawdziwym mistrzem kuchni nie trzeba kończyć żadnych ekskluzywnych szkół dla kulinarnych maniaków, nie trzeba pracować też w najbardziej rozpoznawalnej restauracji w stolicy. Bardzo wielu utalentowanych i bardzo młodych …
    • Obiady na dowóz lublin
      Dowieziemy Twój obiad!. W dzisiejszym świecie ludzie są coraz bardziej zagonieni i mają na wszystko mało czasu. Bardzo często obiad jemy w pośpiechu i nie zawsze przygotowujemy go własnoręcznie. Nieraz …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Stereotypy są nieodłącznym elementem sposobu traktowania kraju, jego mieszkańców i potraw. Są one często nieprawdziwe, a jedynie potęgowane przez traktowanie charakterystycznych posiłków czy napojów, jako codzienność. Kuchnia niemiecka jest, odmiennie do opinii mieszkańców innych krajów, bogata w przyprawy i liczne dania. Najczęściej jadanymi niemieckimi potrawami są golonka z kapustą i zupa z węgorza. Potrawy niemieckie łączą w sobie wiele cech, przede wszystkim pożywność, wartość energetyczna oraz kaloryczność. Podstawowym dodatkiem spożywczym do innych posiłków jest bez wątpienia chleb, którego gatunków można napotkać około 300. Głównym artykułem spożywczym często będącym bazą do innych potraw jest kapusta, podobnie jak sałata, ogórki i korniszony, często traktowane też, jako przystawki. Charakterystycznym napojem dla Niemiec jest piwo, którego liczne gatunki są pędzone głównie na podstawie bawarskiej receptury. Podsumowując, więc: stereotypy odnośnie kuchni niemieckiej są prawdą tylko w niewielkiej części, gdyż większość potraw niemieckich jest popularna także w Polsce, głównie w rejonie Śląska

    Comments are closed.