Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Domowe żarełko jest najlepsze
      Życie na studiach nie jest proste szczególnie jeśli chodzi o jedzenie. Praktycznie większość osób uczących się stawia na posiłki na mieście albo produkty łatwe i szybkie do przygotowania. Takie jak …
    • Hiszpańskie specjalności
      Chodne gaz pacho oraz sycące paelli to główne specjalności hiszpańskiej kuchni. Kuchnia ta kojarzy nam się z aromatem pysznego wina oraz zapachem oliwek. Oczywiście wielką role odgrywają tutaj także przyprawy, …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Na ostro to przede wszystkim element dotyczący dań, które przyrządzane są w bardziej pikantnym zarysie. Tutaj na pewno możemy uwzględniać wszelkie wspaniałe sosy, doskonale przyprawione mięsa, a także zapiekanki, które konkretnie pozostały doprawione. Niewątpliwym atrybutem w tym wszystkim jest przede wszystkim papryka. Najbardziej ostrą papryką, której używamy jest przede wszystkim chili. Niekiedy warto okrasić taką papryczka swoje sosy. Na ostro można także podawać sałatki z mięsem, które będą dostosowane na zasadzie sosu delikatnego oraz tego bardzo ostrego. Na pewno taka sałatka typu gyros z możliwością wyboru sosów, będzie odpowiednio przystosowane. Nugetssy także można zastosować z sosem pikantnym, które będą idealnie podkreślały określone elementy. Ostre potrawy nie zawsze są na tyle dobre, aby można było je jadać na wszystkie posiłki. Czasami trzeba pozostawić sobie trochę miejsca na słodkie desery czy pożywne śniadania. Oczywiście na pewno przedstawicielem ostrych zup jest zupa flaki. To właśnie ona jest bardzo dobrze przyprawiona, ostra, zazwyczaj jedzona jest z bułką.

    Comments are closed.