Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Kiszka ziemniaczana – potrawa z Podlasia
      Na Podlasiu jest bardzo wiele potraw przyrządzanych na bazie ziemniaków, chociaż w powszechnej nomenklaturze to Wielkopolska kojarzona jest z uprawą ziemniaka na wielką skalę. Jedną z takich potraw, znana praktycznie …
    • Kuchnia węgierska
      Każdy człowiek, który kocha paprykę, na pewno też polubi kuchnię węgierską. Dzieje się tak, dlatego, że papryka jest dodawana niemal do każdej potrawy, dlatego dania tutaj maja nieco specyficzny i …
    Styczeń 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Na ostro to przede wszystkim element dotyczący dań, które przyrządzane są w bardziej pikantnym zarysie. Tutaj na pewno możemy uwzględniać wszelkie wspaniałe sosy, doskonale przyprawione mięsa, a także zapiekanki, które konkretnie pozostały doprawione. Niewątpliwym atrybutem w tym wszystkim jest przede wszystkim papryka. Najbardziej ostrą papryką, której używamy jest przede wszystkim chili. Niekiedy warto okrasić taką papryczka swoje sosy. Na ostro można także podawać sałatki z mięsem, które będą dostosowane na zasadzie sosu delikatnego oraz tego bardzo ostrego. Na pewno taka sałatka typu gyros z możliwością wyboru sosów, będzie odpowiednio przystosowane. Nugetssy także można zastosować z sosem pikantnym, które będą idealnie podkreślały określone elementy. Ostre potrawy nie zawsze są na tyle dobre, aby można było je jadać na wszystkie posiłki. Czasami trzeba pozostawić sobie trochę miejsca na słodkie desery czy pożywne śniadania. Oczywiście na pewno przedstawicielem ostrych zup jest zupa flaki. To właśnie ona jest bardzo dobrze przyprawiona, ostra, zazwyczaj jedzona jest z bułką.

    Comments are closed.