Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Walory tradycyjnej kuchni góralskiej
      Z czym może nam się kojarzyć Podhale? Z kulturą góralską, tradycją, malowniczymi krajobrazami, charakterystyczną gwarą i niespotykaną gdzie indziej fauną i florą. Jednak dla smakosza bardziej będzie się liczyć góralska …
    • Produkty nabiałowe powinny być w każdej kuchni
      Biały ser powinien znaleźć swoje miejsce w każdej kuchni. Podobnie jak z jajek, tak i z białego sera możemy przygotować wiele wspaniałych, smacznych i zdrowych potraw. Możemy go używać jako …
    Styczeń 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Wiele osób preferuje różne pory dnia na spożywanie posiłków. Niektórzy posilają się wcześnie rano, inni czekają do późniejszych godzin rannych, a jeszcze inni w ogóle nie jedzą posiłków śniadaniowych. Wszystko zależy od naszego stylu życia oraz pracy, jaką wykonujemy. Osoby prowadzące regularny tryb życia łatwiej stosują podobną zasadę również z zakresie własnego odżywiania. Pracoholicy oraz jednostki pracujące w nietypowych godzinach wolą o wiele bardziej wykorzystać czas na odpoczynek, aniżeli przygotowywanie posiłków. Dietetycy podkreślają, że śniadanie jest najbardziej potrzebnym oraz podstawowym posiłkiem każdego dnia. Powinno ono być bardzo zróżnicowane pod względem produktowym oraz sytym ilościowo. Nie powinniśmy odchudzać się rezygnując ze śniadania. Dzięki temu posiłkowi mamy siłę oraz energię na cały kolejny dzień. W związku z tym łatwiej nam się skupić, a tym samym jesteśmy wydajniejszymi oraz bardziej efektywnymi pracownikami. Każdy człowiek powinien rozpoczynać dzień od śniadania. Dopiero potem możemy przygotować sobie filiżankę naszej ulubionej kawy. Nie jedzenie śniadania może prowadzić również do szeregu chorób żołądka. Dzieci bez śniadania wykazują o wiele mniejsze możliwości percepcyjne oraz trudności wychowawcze. Zawsze pamiętajmy zatem o zjedzeniu śniadania przed każdym wyjściem z domu.

    Comments are closed.