Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Z jakich potraw warto korzystać?
      Jeśli zastanawiamy się, co jeść, nie powinniśmy w naszych wyborach ulegać mitom. Do takich mitów możemy zaliczyć to, że jedzenie pewnych składników jest niezdrowe. Nie jest to prawdą, gdyż jak …
    • Jak się uczyć sztuki gotowania?
      W nieco dawniejszych czasach, gotowanie było sztuką, którą musiały opanować wszystkie dziewczęta- wraz ze swoimi matkami, a często i babciami, spędzały w kuchni sporo czasu, by posiąść tajniki trudnej sztuki …
    Marzec 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    O potrawach z mąki można mówić bardzo dużo. Niejedna książka kucharska jest zapełniona po brzegi tymi doskonałymi przepisami. Naleśniki są bardzo proste w przygotowaniu. Przede wszystkim trzeba zacząć od tego, że naleśniki można zrobić z różnych składników. Jedni do ciasta naleśnikowego dodają proszek do pieczenia, inni używają tylko jajka. Mąka, mleko, cukier waniliowy, jajko lub proszek są niezbędnymi składnikami tej potrawy. Niektórzy dodają odrobinę śmietanki, słodkiego jogurtu, owoców. Bardzo dobrze smakują naleśniki z jabłkami oraz cynamonem. Niektórzy dodają tajnego składnika, który sprawia, że ciasto staje się bardziej puszyste. Tym tajnym składnikiem jest przede wszystkim odrobina wody gazowanej. Takie naleśniki można zrobić w wersji popularnej, czyli na słodko lub też na słono z farszem mięsnym. Bardzo często jada się takie naleśniki z surówka i kawałkami podsmażonego na patelni kurczaka. Naleśniki na słodko jada się z dżemem, konfiturami, z bita śmietana, czekoladą lub cukrem pudrem.

    Comments are closed.