Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Zdrowe soki domowe
      Wiele osób zaczyna z coraz większą niechęcią podchodzić do większości produktów, które są dostępne w sklepach. Większość z nich jest bowiem naprawdę bardzo kiepskiej jakości i zawierają składniki, które mogą …
    • Zmysł smaku
      Człowiek to organizm niezwykle skomplikowany, w którym znajduje się wiele różnego rodzaju komórek, które z kolei tworzą niezwykłe tkanki. Na pewno warto wspomnieć o tym, co odpowiada w naszym organizmie …
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    O potrawach z mąki można mówić bardzo dużo. Niejedna książka kucharska jest zapełniona po brzegi tymi doskonałymi przepisami. Naleśniki są bardzo proste w przygotowaniu. Przede wszystkim trzeba zacząć od tego, że naleśniki można zrobić z różnych składników. Jedni do ciasta naleśnikowego dodają proszek do pieczenia, inni używają tylko jajka. Mąka, mleko, cukier waniliowy, jajko lub proszek są niezbędnymi składnikami tej potrawy. Niektórzy dodają odrobinę śmietanki, słodkiego jogurtu, owoców. Bardzo dobrze smakują naleśniki z jabłkami oraz cynamonem. Niektórzy dodają tajnego składnika, który sprawia, że ciasto staje się bardziej puszyste. Tym tajnym składnikiem jest przede wszystkim odrobina wody gazowanej. Takie naleśniki można zrobić w wersji popularnej, czyli na słodko lub też na słono z farszem mięsnym. Bardzo często jada się takie naleśniki z surówka i kawałkami podsmażonego na patelni kurczaka. Naleśniki na słodko jada się z dżemem, konfiturami, z bita śmietana, czekoladą lub cukrem pudrem.

    Comments are closed.