Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Kuchnia i kulinaria
      Kuchnia jest miejscem, w którym możemy czuć się faktycznie swobodnie, ale pod warunkiem, że jak najbardziej postaramy się, aby była ona wysokiej jakości. Każde miejsce, w jakim znajduje się kuchnia, …
    • Ryby przyrządzone na różne sposoby
      Mięso ryb cieszy się wielkim powodzeniem oraz uznaniem smakoszy. Nawet osoby, które nie lubią mięsa, ryby jedzą bardzo chętnie. Ich mięso jest delikatne i bardzo smaczne. Nic więc dziwnego, że …
    Styczeń 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Nie można zaprzeczyć, że produkty, które przybyły do nas z daleka są ówcześnie bardzo popularne na stołach polskich. Rewelacyjnym przykładem może być włoska pizza, która co prawda w odmienionej formie widnieje w kuchni polskiej, jednakże pewne tradycje zostały zachowane do dziś. Kolejnym przykładem może być oliwa z oliwek, która głównie jest używana w Polsce do przygotowywania sałatek. Nie można zaprzeczyć, że takowy olej charakteryzuje się w większości przypadków złotozieloną barwą oraz zdecydowanie pikantnym smakiem. Stąd tak dobrze komponuje się z warzywami oraz dodatkami, gdyż oliwa z oliwek dodaje charakteru naszym domowym sałatkom. Również ten produkt nadaje się do gotowania, pieczenia oraz smażenia. Konsystencja jest zależna od tego, z którego tłoczenia jest nasz produkt. W wypadku, gdy z pierwszego to jest ona znacznie gęstsza, natomiast, gdy mowa o oliwie vergine zauważamy znacznie rzadszą konsystencję. Możemy również zauważyć znaczną różnicę cen, jednakże niezaprzeczalnie taki produkt jest warty ceny.

    Comments are closed.