Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Książki kulinarne
      Książek, które znajdują się w księgarniach i mają sporo opisów odnośnie gotowania, jest niebywale wiele. Są dla nas najbardziej jakościowe, gdyż w obecnych czasach jest coraz mniej osób, które potrafią …
    • Dania kontynentalne
      Dania kontynentalne mają bardzo duży zasięg i obszerność pod względem potraw. Dania kontynentalne to przede wszystkim doskonała kuchnia europejska, która zaskakuje swoim zróżnicowanym menu. Można powiedzieć o tym, że najlepszą …
    Listopad 2018
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Nie można zaprzeczyć, że produkty, które przybyły do nas z daleka są ówcześnie bardzo popularne na stołach polskich. Rewelacyjnym przykładem może być włoska pizza, która co prawda w odmienionej formie widnieje w kuchni polskiej, jednakże pewne tradycje zostały zachowane do dziś. Kolejnym przykładem może być oliwa z oliwek, która głównie jest używana w Polsce do przygotowywania sałatek. Nie można zaprzeczyć, że takowy olej charakteryzuje się w większości przypadków złotozieloną barwą oraz zdecydowanie pikantnym smakiem. Stąd tak dobrze komponuje się z warzywami oraz dodatkami, gdyż oliwa z oliwek dodaje charakteru naszym domowym sałatkom. Również ten produkt nadaje się do gotowania, pieczenia oraz smażenia. Konsystencja jest zależna od tego, z którego tłoczenia jest nasz produkt. W wypadku, gdy z pierwszego to jest ona znacznie gęstsza, natomiast, gdy mowa o oliwie vergine zauważamy znacznie rzadszą konsystencję. Możemy również zauważyć znaczną różnicę cen, jednakże niezaprzeczalnie taki produkt jest warty ceny.

    Comments are closed.