Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Rosnące zainteresowanie szkołą gastronomiczną
      W dzisiejszych czasach powstaję coraz więcej lokali z serwowaniem jedzenia dlatego, też tak mnóstwo młodych ludzi decydują się na szkołę gastronomiczną. Dawniej zwracano szczególną uwagę na wykształcenie, ludzie pochłaniali teorię …
    • Odpowiednia gospodarka grzybowa naszej kuchni
      Grzyby stanowią doskonały składnik wielu przygotowywanych w kuchni potraw. Niejednokrotnie wykorzystywane są przy okazji przygotowania wielu różnorodnych potraw. Dobrze komponują się z wszelakimi odmianami mięsa oraz stanowią dobrą przystawkę do …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Nie można zaprzeczyć, że produkty, które przybyły do nas z daleka są ówcześnie bardzo popularne na stołach polskich. Rewelacyjnym przykładem może być włoska pizza, która co prawda w odmienionej formie widnieje w kuchni polskiej, jednakże pewne tradycje zostały zachowane do dziś. Kolejnym przykładem może być oliwa z oliwek, która głównie jest używana w Polsce do przygotowywania sałatek. Nie można zaprzeczyć, że takowy olej charakteryzuje się w większości przypadków złotozieloną barwą oraz zdecydowanie pikantnym smakiem. Stąd tak dobrze komponuje się z warzywami oraz dodatkami, gdyż oliwa z oliwek dodaje charakteru naszym domowym sałatkom. Również ten produkt nadaje się do gotowania, pieczenia oraz smażenia. Konsystencja jest zależna od tego, z którego tłoczenia jest nasz produkt. W wypadku, gdy z pierwszego to jest ona znacznie gęstsza, natomiast, gdy mowa o oliwie vergine zauważamy znacznie rzadszą konsystencję. Możemy również zauważyć znaczną różnicę cen, jednakże niezaprzeczalnie taki produkt jest warty ceny.

    Comments are closed.