Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Wysoka jakość kulinariów
      Kulinaria muszą mieć wysoką jakość, dlatego też należy się zastanowić, w jaki sposób wykonywać wszystkiego rodzaju dania, aby były zdrowe, pożywne i miały niebywałej jakości smak. Jak dla nas doszukanie …
    • Pieczenie ciast – najważniejsze zasady
      Pomimo tego, że w sklepach i cukierniach można kupić najróżniejszego rodzaju ciasta i ciasteczka, to nie tak dobrze nie robi atmosferze domowej jak rozchodzący się zapach pieczonego ciasta. Obecnie, w …
    Styczeń 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Pomimo tego, że w sklepach i cukierniach można kupić najróżniejszego rodzaju ciasta i ciasteczka, to nie tak dobrze nie robi atmosferze domowej jak rozchodzący się zapach pieczonego ciasta. Obecnie, w dobie wszechobecnego Internetu nie ma najmniejszego problemu z dostępem do ciekawych przepisów, dodatkowym czynnikiem działającym na plus jest możliwość zapoznania się z bieżącymi komentarzami użytkowników Internetu, którzy właśnie skorzystali z danego przepisu i maja swoje uwagi, pozytywne bądź korygujące nieco dany przepis. Podczas pieczenia wszelkiego rodzaju ciast obowiązują pewne ogólne zasady, które nie zawsze są opisywane w poszczególnych przepisach, bowiem ich autorzy wychodzą z założenia, że zasady te są oczywiste. Jednak okazuje się, że nie wszystkie są znane tak szeroko i czasami można wszystko wykonywać zgodnie z przepisem, a ciasto po prostu nie wyjdzie, czyli powstanie tak zwany zakalec. Takim podstawowym błędem popełnianym przez wielu jest to, że po upieczeniu ciasto pozostawiane jest w piekarniku do ostygnięcia, a piekarnik jest w dodatku zamknięty – praktycznie każde ciasto wtedy opadnie i jest murowany zakalec.

    Comments are closed.