Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Lampy podłogowe artemide
      Lampy podłogowe artemide. Lampy podłogowe Artemide uznano za podstawę nowoczesnego stylu wykończenia wnętrz. Nowoczesnego, mimo iż znane są od bardzo dawna i można było je zaobserwować w wielkich ilościach nawet …
    • Dobrej jakości garnki
      Gotowanie sprawa większości z nas naprawdę bardzo dużą ilość przyjemności kiedy możemy gotować z pasji, a nie konieczności. Warto jest się wtedy postarać o naprawdę dobry sprzęt do przygotowania swoich …
    Styczeń 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Jaki jest smak polskich potraw i co go wyróżnia? Oczywiście, jednoznaczne określenie tego właśnie zagadnienia nie jest dla nas proste. Jednakże z powodzeniem wskażemy te przyprawy i zioła, które używane są w naszej kuchni z dużą częstotliwością, co da pogląd na smak polskiej kuchni. Przede wszystkim, używamy dość dużo soli oraz pieprzu – coraz częściej tego, który jest świeżo mielony. Dodatkowo, stawiamy na przyprawy takie, jak majeranek, pietruszka oraz koperek – znajdziemy je niemal w każdym polskim daniu. Jeśli chcemy uzyskać pikantny smak, to nie boimy się użyć ostrej papryki, czy też pieprzu, a także chrzanu, który jest bardzo charakterystyczny dla polskich potraw. Ponadto, wykorzystujemy do nadania potrawom smaku także warzywa – bardzo ważną rolę odgrywają tu przede wszystkim czosnek oraz cebula. Z przypraw bardzo charakterystycznych dla naszego kraju, warto wskazać także na jałowiec, czy też lubczyk, które znaleźć możemy także w wielu różnorodnych kontekstach, a dzięki nim jedzenie nabiera charakteru.

    Comments are closed.