Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Sklep gastronomiczny poznań
      Zaopatrzenie dla gastronomii. Gastronomia cechuje się własną specyfiką pracy. Wykorzystuje się w niej specjalny rodzaj sprzętu – taki, którego trudno uświadczyć w naszych prywatnych domowych kuchniach. Przykładowo, wielkie patelnie gastronomiczne …
    • Dania kontynentalne
      Dania kontynentalne mają bardzo duży zasięg i obszerność pod względem potraw. Dania kontynentalne to przede wszystkim doskonała kuchnia europejska, która zaskakuje swoim zróżnicowanym menu. Można powiedzieć o tym, że najlepszą …
    Luty 2018
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728  

    Biały ser powinien znaleźć swoje miejsce w każdej kuchni. Podobnie jak z jajek, tak i z białego sera możemy przygotować wiele wspaniałych, smacznych i zdrowych potraw. Możemy go używać jako farszu do pierogów, naleśników, do lasagne ze szpinakiem – z tym warzywem komponuje się wprost idealnie. Możemy z białego sera przyrządzać wiele różnych past do chleba – z orzechami, z pestkami dyni, ze szczypiorkiem, cebulką, ziołami, czosnkiem, rybą wędzoną, właściwie pole jest nieograniczone. Biały ser jest bardzo korzystny dla naszego zdrowia, zawiera dużo wapnia, potasu, składników mineralnych, witamin. Ze względu na swoje właściwości, produkty nabiałowe powinny nam w kuchni towarzyszyć każdego dnia. Równie wartościowe są sery żółte, ale te prawdziwe, nie robione na bazie tłuszczów roślinnych – i takie znajdziemy w sprzedaży. Mamy do dyspozycji dużo przetworów mlecznych – maślanki, kefiry, jogurty, śmietanki. Możemy je wykorzystywać osobno, lub jako dodatki do innych składników. Co najważniejsze, potrawy z produktów nabiałowych możemy przygotowywać na słodko, kwaśno, ostro, z warzywami, z owocami – jak kto lubi.

    Comments are closed.