Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Kuchnia i kulinaria
      Kuchnia jest miejscem, w którym możemy czuć się faktycznie swobodnie, ale pod warunkiem, że jak najbardziej postaramy się, aby była ona wysokiej jakości. Każde miejsce, w jakim znajduje się kuchnia, …
    • Ryby w diecie
      Sporo osób stara się w dzisiejszych czasach poprawić przede wszystkim swój wygląd, który od pracy w pozycji siedzącej oraz ciągłego poruszania się za pomocą środków transportu mechanicznego jest naprawdę w …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Biały ser powinien znaleźć swoje miejsce w każdej kuchni. Podobnie jak z jajek, tak i z białego sera możemy przygotować wiele wspaniałych, smacznych i zdrowych potraw. Możemy go używać jako farszu do pierogów, naleśników, do lasagne ze szpinakiem – z tym warzywem komponuje się wprost idealnie. Możemy z białego sera przyrządzać wiele różnych past do chleba – z orzechami, z pestkami dyni, ze szczypiorkiem, cebulką, ziołami, czosnkiem, rybą wędzoną, właściwie pole jest nieograniczone. Biały ser jest bardzo korzystny dla naszego zdrowia, zawiera dużo wapnia, potasu, składników mineralnych, witamin. Ze względu na swoje właściwości, produkty nabiałowe powinny nam w kuchni towarzyszyć każdego dnia. Równie wartościowe są sery żółte, ale te prawdziwe, nie robione na bazie tłuszczów roślinnych – i takie znajdziemy w sprzedaży. Mamy do dyspozycji dużo przetworów mlecznych – maślanki, kefiry, jogurty, śmietanki. Możemy je wykorzystywać osobno, lub jako dodatki do innych składników. Co najważniejsze, potrawy z produktów nabiałowych możemy przygotowywać na słodko, kwaśno, ostro, z warzywami, z owocami – jak kto lubi.

    Comments are closed.