Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Smaki dla dzieci
      Dzieci zazwyczaj są bardzo wymagającymi klientami, gdy chodzi o jedzenie. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, ze mają specyficzny gust i w związku z tym nie wszystko zjedzą. Wręcz przeciwnie, zazwyczaj jest …
    • Obiad dla każdego z domowników
      Jeśli chcesz zachwycić swoją rodzinę, swoimi potrawami, powinieneś wiedzieć, jaki rodzaj mięsa czy warzyw, najbardziej odpowiada domownikom. Przepisów na różnego rodzaju potrawy jest tak wiele, że każdy znajdzie przepisy, które …
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Biały ser powinien znaleźć swoje miejsce w każdej kuchni. Podobnie jak z jajek, tak i z białego sera możemy przygotować wiele wspaniałych, smacznych i zdrowych potraw. Możemy go używać jako farszu do pierogów, naleśników, do lasagne ze szpinakiem – z tym warzywem komponuje się wprost idealnie. Możemy z białego sera przyrządzać wiele różnych past do chleba – z orzechami, z pestkami dyni, ze szczypiorkiem, cebulką, ziołami, czosnkiem, rybą wędzoną, właściwie pole jest nieograniczone. Biały ser jest bardzo korzystny dla naszego zdrowia, zawiera dużo wapnia, potasu, składników mineralnych, witamin. Ze względu na swoje właściwości, produkty nabiałowe powinny nam w kuchni towarzyszyć każdego dnia. Równie wartościowe są sery żółte, ale te prawdziwe, nie robione na bazie tłuszczów roślinnych – i takie znajdziemy w sprzedaży. Mamy do dyspozycji dużo przetworów mlecznych – maślanki, kefiry, jogurty, śmietanki. Możemy je wykorzystywać osobno, lub jako dodatki do innych składników. Co najważniejsze, potrawy z produktów nabiałowych możemy przygotowywać na słodko, kwaśno, ostro, z warzywami, z owocami – jak kto lubi.

    Comments are closed.