Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Zrozumieć kucharza
      Zawód kucharza nie jest wcale taki prosty jakby się mogło na pierwszy rzut oka wydawać. Wymaga ogromnego poświęcenia, a najlepsi kucharze w branży zdobywają swoje bezcenne doświadczenie na przestrzeni wielu …
    • Wysoka jakość kulinariów
      Kulinaria muszą mieć wysoką jakość, dlatego też należy się zastanowić, w jaki sposób wykonywać wszystkiego rodzaju dania, aby były zdrowe, pożywne i miały niebywałej jakości smak. Jak dla nas doszukanie …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Biały ser powinien znaleźć swoje miejsce w każdej kuchni. Podobnie jak z jajek, tak i z białego sera możemy przygotować wiele wspaniałych, smacznych i zdrowych potraw. Możemy go używać jako farszu do pierogów, naleśników, do lasagne ze szpinakiem – z tym warzywem komponuje się wprost idealnie. Możemy z białego sera przyrządzać wiele różnych past do chleba – z orzechami, z pestkami dyni, ze szczypiorkiem, cebulką, ziołami, czosnkiem, rybą wędzoną, właściwie pole jest nieograniczone. Biały ser jest bardzo korzystny dla naszego zdrowia, zawiera dużo wapnia, potasu, składników mineralnych, witamin. Ze względu na swoje właściwości, produkty nabiałowe powinny nam w kuchni towarzyszyć każdego dnia. Równie wartościowe są sery żółte, ale te prawdziwe, nie robione na bazie tłuszczów roślinnych – i takie znajdziemy w sprzedaży. Mamy do dyspozycji dużo przetworów mlecznych – maślanki, kefiry, jogurty, śmietanki. Możemy je wykorzystywać osobno, lub jako dodatki do innych składników. Co najważniejsze, potrawy z produktów nabiałowych możemy przygotowywać na słodko, kwaśno, ostro, z warzywami, z owocami – jak kto lubi.

    Comments are closed.