Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Słoneczna kuchnia w zimowy czas
      Gdy nadejdą pierwsze chłody, a w ślad za nimi nadejdzie mróz, śnieg, ciemne popołudnia i wieczory, zaczynamy tęsknić za słońcem. Niedosyt słońca ma bardzo duży wpływ na wiele osób. Nachodzą …
    • Specjalne diety
      Na pewno można bardzo dobrze zauważyć, że kulinarne przepisy bardzo często wytyczają dość skomplikowane dania. Wiele z nich można uwzględnić wykorzystując je w specjalnej diecie. Pasja kulinarna na pewno jest …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Biały ser powinien znaleźć swoje miejsce w każdej kuchni. Podobnie jak z jajek, tak i z białego sera możemy przygotować wiele wspaniałych, smacznych i zdrowych potraw. Możemy go używać jako farszu do pierogów, naleśników, do lasagne ze szpinakiem – z tym warzywem komponuje się wprost idealnie. Możemy z białego sera przyrządzać wiele różnych past do chleba – z orzechami, z pestkami dyni, ze szczypiorkiem, cebulką, ziołami, czosnkiem, rybą wędzoną, właściwie pole jest nieograniczone. Biały ser jest bardzo korzystny dla naszego zdrowia, zawiera dużo wapnia, potasu, składników mineralnych, witamin. Ze względu na swoje właściwości, produkty nabiałowe powinny nam w kuchni towarzyszyć każdego dnia. Równie wartościowe są sery żółte, ale te prawdziwe, nie robione na bazie tłuszczów roślinnych – i takie znajdziemy w sprzedaży. Mamy do dyspozycji dużo przetworów mlecznych – maślanki, kefiry, jogurty, śmietanki. Możemy je wykorzystywać osobno, lub jako dodatki do innych składników. Co najważniejsze, potrawy z produktów nabiałowych możemy przygotowywać na słodko, kwaśno, ostro, z warzywami, z owocami – jak kto lubi.

    Comments are closed.