Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Kuchnia, jako pomieszczenie codziennego użytku
      Bez dwóch zdań można stwierdzić, że dom to miejsce wypoczynku i codziennego funkcjonowania. W naszych czterech ścianach powinno znaleźć się wszystko to, co jest nam potrzebne każdego dnia do życia. …
    • Karmy dla psow
      Zdrowie Twojego psa. Udomowienie zwierząt sprawiło, że pies i człowiek stali się najlepszymi przyjaciółmi. Zgodnie z umową, powinni się sobą wzajemnie opiekować. Niestety ludzie nie zawsze zdają sobie sprawę z …
    Listopad 2018
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    W ramach oferowanych rodzajów produktów wyróżniamy takie, które cechuje bardzo krótki termin ważności. Muszą być one na bieżąco konsumowane, gdyż szybko tracą wszystkie posiadane wartości odżywcze oraz przestają korzystnie oddziaływać na nasze organizmy. Wśród katalogu krótkoterminowych produktów wyróżniamy wszelkiego rodzaju produkty nabiałowe. Mleko, twarogi, czy nawet sery nie powinny spędzać wiele czasu w naszych lodówkach. Lepiej zakupić mniejsze ich ilości i częściej aktualizować zawartość urządzenia chłodniczego, aniżeli spożywać długo leżące artykuły. Bardzo ważnym produktem o krótkim terminie przydatności są wszelkiego rodzaju mięsa. Muszą być one na bieżąco przetwarzane w ramach organizowanych potraw, gdyż podlegają szybkim procesom psucia. Wśród produktów krótkoterminowych wyróżniamy także wszelkie soki. Po otwarciu nie mogą one spędzić w lodówce wielu dni. Trzeba zatem systematycznie opróżniać kartoniki z sokami tak, aby nie być zmuszonym do wylania zawartości do zlewu. Nie powinniśmy gromadzić nadmiernych ilości wędlin oraz jajek. Wędliny powinny zniknąć z półek lodówki w ciągu najwyżej dwóch dni. Możemy mieć wtedy pewność, że nasza rodzina jada jedynie świeże produkty. Jajka wykazują większą odporność na proces przechowywania, aczkolwiek w okresie letnim również mogą szybko się zepsuć.

    Comments are closed.