Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Ekspres do kawy dla gastronomii
      Niezawodny ekspres do kawy. W gastronomii używa się specjalnego sprzętu przeznaczonego właśnie na potrzeby restauracji, kawiarni czy hoteli. Charakteryzuje się on przede wszystkim dużą wydajnością – na przykład ekspres do …
    • Dania zapiekane
      Dania zapiekane są jak najbardziej doskonałe. Na pewno pod względem smaku można wyróżnić kilka ciekawych odniesień zapiekanych dań. Takie zapiekanki to nie tylko bułka z serem włożona do mikrofalówki czy …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    W ramach oferowanych rodzajów produktów wyróżniamy takie, które cechuje bardzo krótki termin ważności. Muszą być one na bieżąco konsumowane, gdyż szybko tracą wszystkie posiadane wartości odżywcze oraz przestają korzystnie oddziaływać na nasze organizmy. Wśród katalogu krótkoterminowych produktów wyróżniamy wszelkiego rodzaju produkty nabiałowe. Mleko, twarogi, czy nawet sery nie powinny spędzać wiele czasu w naszych lodówkach. Lepiej zakupić mniejsze ich ilości i częściej aktualizować zawartość urządzenia chłodniczego, aniżeli spożywać długo leżące artykuły. Bardzo ważnym produktem o krótkim terminie przydatności są wszelkiego rodzaju mięsa. Muszą być one na bieżąco przetwarzane w ramach organizowanych potraw, gdyż podlegają szybkim procesom psucia. Wśród produktów krótkoterminowych wyróżniamy także wszelkie soki. Po otwarciu nie mogą one spędzić w lodówce wielu dni. Trzeba zatem systematycznie opróżniać kartoniki z sokami tak, aby nie być zmuszonym do wylania zawartości do zlewu. Nie powinniśmy gromadzić nadmiernych ilości wędlin oraz jajek. Wędliny powinny zniknąć z półek lodówki w ciągu najwyżej dwóch dni. Możemy mieć wtedy pewność, że nasza rodzina jada jedynie świeże produkty. Jajka wykazują większą odporność na proces przechowywania, aczkolwiek w okresie letnim również mogą szybko się zepsuć.

    Comments are closed.