Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Walory tradycyjnej kuchni góralskiej
      Z czym może nam się kojarzyć Podhale? Z kulturą góralską, tradycją, malowniczymi krajobrazami, charakterystyczną gwarą i niespotykaną gdzie indziej fauną i florą. Jednak dla smakosza bardziej będzie się liczyć góralska …
    • Tajniki smaku- przyprawy
      Gotowanie jest bardzo złożoną, trudną i skomplikowaną sztuka, która jednym przychodzi po prostu od tak, a inni mają z nią poważne problemy. Wielu ludzi powie, że gotowanie przecież wcale nie …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść dla siebie coś naprawdę dobrego i innego od swoich codziennych posiłków. W wielu wypadkach wychodzi na to, że ludzie najmniej jedzą dzisiaj rzeczy takich jak ryby, które są u nas jeszcze bardzo mało zakorzenione w kulturze. Dlatego też należy się naprawdę dobrze zastanowić nad tym czy i u nas nie jest ich czasem zbyt mało. W wielu wypadkach ludzie naprawdę starają się o to, aby móc dla siebie zjadać to co jest na daną chwilę bez zbytniego wybrzydzania jeżeli chodzi o poszczególne produkty. Warto jest dlatego też pomyśleć od czasu do czasu nad produktami, które mogły by być dla nas również zdrowe. Jednym z nich na dzień dzisiejszy są ryby zawierające bardzo zdrowy dla nas tłuszcz, który wspomaga naszą odporność, a także o dziwo poprawia humor. Warto jest w szczególności jeżeli chodzi o okres zimowy dawać sobie jak najwięcej ryb, które doskonale smakują z różnego rodzaju warzywami czy też galaretami. Warto jest się naprawdę postarać przynajmniej raz w miesiącu prowadzić w swoim domu jedzenie na zdrowo z dużą ilością ryby i warzyw. Można z nich przyrządzać naprawdę wiele różnego rodzaju potraw, które według potrzeby możemy przygotowywać na już lub na dłuższy czas.

    Comments are closed.