Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Ciekawe sprzęty kuchenne
      Każdy z nas wie, że sprzęty kuchenne są niezbędne do przyrządzania potraw. Jednakże na rynku pojawia się coraz to więcej przedmiotów, które zupełnie nie przypominają danego obiektu albo dają przedmioty …
    • Dobrej jakości garnki
      Gotowanie sprawa większości z nas naprawdę bardzo dużą ilość przyjemności kiedy możemy gotować z pasji, a nie konieczności. Warto jest się wtedy postarać o naprawdę dobry sprzęt do przygotowania swoich …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Mięso ryb cieszy się wielkim powodzeniem oraz uznaniem smakoszy. Nawet osoby, które nie lubią mięsa, ryby jedzą bardzo chętnie. Ich mięso jest delikatne i bardzo smaczne. Nic więc dziwnego, że na stałe weszło do jadłospisu mieszkańców niemal wszystkich regionów świata, a niektóre z nich wręcz szczycą się potrawami przygotowywanymi na bazie takiego mięsa. W Polsce ryby zdobyły największą popularność na Pomorzu oraz Kaszubach, czyli regionach, które z racji swojego nadmorskiego położenia cieszą się wielką obfitością tych zwierząt. Są także stałym elementem świątecznych stołów naszych rodaków. Można je sporządzać na naprawdę wiele sposobów, wśród których znajdzie się na pewno smażenie, pieczenie, gotowanie oraz zapiekanie. Na tym jednak przygotowywanie ryb się nie kończy – usmażone czy upieczone często poddaje się dodatkowej obróbce lub umieszcza w specjalnej zaprawie – na przykład occie, oleju czy też sosie pomidorowym, jak jest w przypadku słynnej ryby po grecku, serwowanej w Polsce w okresie świąt.

    Comments are closed.