Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Kulinaria dla dorosłych
      Gotowanie jest dla nas szansą, aby szybko móc dla swojego organizmu znaleźć idealną dawkę zarówno kalorii, jak i czegoś więcej. Dodatkowo cenne jest także to, aby za każdym razem mieć …
    • Ryby w diecie
      Sporo osób stara się w dzisiejszych czasach poprawić przede wszystkim swój wygląd, który od pracy w pozycji siedzącej oraz ciągłego poruszania się za pomocą środków transportu mechanicznego jest naprawdę w …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Mięso ryb cieszy się wielkim powodzeniem oraz uznaniem smakoszy. Nawet osoby, które nie lubią mięsa, ryby jedzą bardzo chętnie. Ich mięso jest delikatne i bardzo smaczne. Nic więc dziwnego, że na stałe weszło do jadłospisu mieszkańców niemal wszystkich regionów świata, a niektóre z nich wręcz szczycą się potrawami przygotowywanymi na bazie takiego mięsa. W Polsce ryby zdobyły największą popularność na Pomorzu oraz Kaszubach, czyli regionach, które z racji swojego nadmorskiego położenia cieszą się wielką obfitością tych zwierząt. Są także stałym elementem świątecznych stołów naszych rodaków. Można je sporządzać na naprawdę wiele sposobów, wśród których znajdzie się na pewno smażenie, pieczenie, gotowanie oraz zapiekanie. Na tym jednak przygotowywanie ryb się nie kończy – usmażone czy upieczone często poddaje się dodatkowej obróbce lub umieszcza w specjalnej zaprawie – na przykład occie, oleju czy też sosie pomidorowym, jak jest w przypadku słynnej ryby po grecku, serwowanej w Polsce w okresie świąt.

    Comments are closed.