Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Jak znaleźć przepisy?
      Jeśli szukamy obecnie przepisów na ciekawe potrawy, możemy korzystać z wielu różnych miejsc. Z jednej strony mamy liczne poradniki, jakie często pisane są przez zawodowych kucharzy. Są to znacznie lepsze …
    • Oryginalna kuchnia rosyjska
      Niezwykle oryginalną kuchnią jest kuchnia rosyjska, cechuje się wielkim bogactwem dań. Można co prawda się w niej doszukiwać wpływów litewskich, niemieckich czy francuskich. Kwas chlebowy i miodowy jest bardzo charakterystyczny …
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Czy słodki smak dobrze komponuje się z elementami takimi, jak na przykład mięso? Odpowiedź na tak postawione pytanie nie może być jednoznaczna, ponieważ zależy, o jakim mięsie mówimy i o jakich słodkich dodatkach. Na pewno jednak już teraz stwierdzić możemy, że dodanie słodkiego posmaku w odpowiedni sposób z całą pewnością daje lepsze efekty smakowe pod każdym względem, z czego zdecydowanie warto skorzystać w praktyce. A oto i przykłady takich właśnie dodatków. Idealnie, na przykład, do potraw z kurczaka nadawać się będzie słodki owoc, jakim jest ananas. Połączony z pomidorami oraz innymi tego typu składnikami, nadającymi ostrość, daje szansę na osiągnięcie ciekawej fuzji smaków. Dość dobrze do potraw mięsnych – szczególnie w odniesieniu do mięs smażonych i grillowanych sprawdza się dodatek w postaci miodu – ten nada odpowiedniego poziomu karmelizacji, a więc głęboki, złocisty kolor, a przy tym wzbogaci smak lekko pikantnej potrawy. Ja więc widać, opłaca się sięgać po tego typu rozwiązania w praktyce bez najmniejszych nawet wątpliwości.

    Comments are closed.