Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Odpowiedni lokal na randkę
      Niedoświadczeni mężczyźni zawsze mają problem w kwestii – gdzie udać się na randkę z kobietą. Odzywa się to w braku kreatywności i zdecydowania. Wspólne jedzenie jest perfekcyjnym rozwiązaniem na randkę. …
    • Żeby nauczyć się gotować trzeba dorosnąć wewnętrznie
      Kuchnia to sztuka do której nie każdy jest przygotowany psychicznie. Aby móc powiedzieć, że gotowanie sprawia przyjemność potrzeba przede wszystkim cierpliwości. Na pewno nie wolno się spieszyć w innym przypadku …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Czy słodki smak dobrze komponuje się z elementami takimi, jak na przykład mięso? Odpowiedź na tak postawione pytanie nie może być jednoznaczna, ponieważ zależy, o jakim mięsie mówimy i o jakich słodkich dodatkach. Na pewno jednak już teraz stwierdzić możemy, że dodanie słodkiego posmaku w odpowiedni sposób z całą pewnością daje lepsze efekty smakowe pod każdym względem, z czego zdecydowanie warto skorzystać w praktyce. A oto i przykłady takich właśnie dodatków. Idealnie, na przykład, do potraw z kurczaka nadawać się będzie słodki owoc, jakim jest ananas. Połączony z pomidorami oraz innymi tego typu składnikami, nadającymi ostrość, daje szansę na osiągnięcie ciekawej fuzji smaków. Dość dobrze do potraw mięsnych – szczególnie w odniesieniu do mięs smażonych i grillowanych sprawdza się dodatek w postaci miodu – ten nada odpowiedniego poziomu karmelizacji, a więc głęboki, złocisty kolor, a przy tym wzbogaci smak lekko pikantnej potrawy. Ja więc widać, opłaca się sięgać po tego typu rozwiązania w praktyce bez najmniejszych nawet wątpliwości.

    Comments are closed.