Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Śniadanie dla pracownika fizycznego
      Coraz więcej osób w dzisiejszych czasach musi naprawdę bardzo ciężko pracować, aby móc zarobić odpowiednią ilość pieniędzy do przeżycia. Dzięki wielu godzin ciągłej pracy są oni w stanie dobrze utrzymać …
    • Najdroższa kawa na świecie
      Jest to azjatycka kawa, której kilogram kosztuje około 1000 Euro. Dlaczego jest taka droga? Proces pozyskiwania ziaren kawy kopi luwak jest żmudny i długotrwały. Ziarna wybiera sie bowiem ręcznie z …
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Jedzenie to nie tylko podstawowa potrzeba naszego organizmu, ale również, o czym doskonale wszyscy na pewno wiemy, również niebywała przyjemność. Tym właśnie należy tłumaczyć sobie powstanie całej masy słodkich wyrobów, jedzonych zarówno jako główne danie – jak w przypadku wielu placków, naleśników czy racuchów – jak i przekąska czy deser albo podwieczorek. Przez wiele stuleci najważniejszymi słodyczami i często jedynymi dostępnymi były te, które przyrządzano samemu, a więc różnego rodzaju ciasta oraz domowe wypieki, a także przetwory owocowe, które pozwalały cieszyć się niepowtarzalnym smakiem wielu owoców poza sezonem, a które zresztą popularne są również do dziś. Obecnie jednak większość rynku cukierniczego stanowią przeróżne gotowe słodycze, najczęściej paczkowane, takie jak cukierki, ciastka czy żelki oraz batony, których na sklepowych półkach dostępnych jest coraz więcej, w coraz to nowszych i bardziej nietypowych lub rzadko spotykanych smakach oraz formach, co wpływa na ich atrakcyjność.

    Comments are closed.