Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Pieczenie ciast – najważniejsze zasady
      Pomimo tego, że w sklepach i cukierniach można kupić najróżniejszego rodzaju ciasta i ciasteczka, to nie tak dobrze nie robi atmosferze domowej jak rozchodzący się zapach pieczonego ciasta. Obecnie, w …
    • Jak szukać owoców?
      Jedzenie doskonale smakujących owoców, dla wielu z nas, może być okazją, do znacznego podniesienia poziomu witamin w swoim organizmie. Wszystko w nim, jest dla nas jak najbardziej dodatnie, pod warunkiem, …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Jedzenie to nie tylko podstawowa potrzeba naszego organizmu, ale również, o czym doskonale wszyscy na pewno wiemy, również niebywała przyjemność. Tym właśnie należy tłumaczyć sobie powstanie całej masy słodkich wyrobów, jedzonych zarówno jako główne danie – jak w przypadku wielu placków, naleśników czy racuchów – jak i przekąska czy deser albo podwieczorek. Przez wiele stuleci najważniejszymi słodyczami i często jedynymi dostępnymi były te, które przyrządzano samemu, a więc różnego rodzaju ciasta oraz domowe wypieki, a także przetwory owocowe, które pozwalały cieszyć się niepowtarzalnym smakiem wielu owoców poza sezonem, a które zresztą popularne są również do dziś. Obecnie jednak większość rynku cukierniczego stanowią przeróżne gotowe słodycze, najczęściej paczkowane, takie jak cukierki, ciastka czy żelki oraz batony, których na sklepowych półkach dostępnych jest coraz więcej, w coraz to nowszych i bardziej nietypowych lub rzadko spotykanych smakach oraz formach, co wpływa na ich atrakcyjność.

    Comments are closed.