Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Smaki dla dzieci
      Dzieci zazwyczaj są bardzo wymagającymi klientami, gdy chodzi o jedzenie. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, ze mają specyficzny gust i w związku z tym nie wszystko zjedzą. Wręcz przeciwnie, zazwyczaj jest …
    • Profesjonalna kuchnia
      Sporo osób stara się o to, aby mając swoje cztery ściany móc je przygotować w sposób jak najbardziej profesjonalny. Dzięki temu bez większych problemów będą mogli naprawdę bardzo mocno się …
    Marzec 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Jedzenie to nie tylko podstawowa potrzeba naszego organizmu, ale również, o czym doskonale wszyscy na pewno wiemy, również niebywała przyjemność. Tym właśnie należy tłumaczyć sobie powstanie całej masy słodkich wyrobów, jedzonych zarówno jako główne danie – jak w przypadku wielu placków, naleśników czy racuchów – jak i przekąska czy deser albo podwieczorek. Przez wiele stuleci najważniejszymi słodyczami i często jedynymi dostępnymi były te, które przyrządzano samemu, a więc różnego rodzaju ciasta oraz domowe wypieki, a także przetwory owocowe, które pozwalały cieszyć się niepowtarzalnym smakiem wielu owoców poza sezonem, a które zresztą popularne są również do dziś. Obecnie jednak większość rynku cukierniczego stanowią przeróżne gotowe słodycze, najczęściej paczkowane, takie jak cukierki, ciastka czy żelki oraz batony, których na sklepowych półkach dostępnych jest coraz więcej, w coraz to nowszych i bardziej nietypowych lub rzadko spotykanych smakach oraz formach, co wpływa na ich atrakcyjność.

    Comments are closed.