Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Zdrowy rosół
      W momencie kiedy przychodzi do nas jesień coraz więcej osób zaczyna mieć różnego rodzaju problemy jeżeli chodzi o swoje zdrowie. Większość z nich jest spowodowana niestety zarazkami, które trzeba umieć …
    • Wyjątkowe przyprawy – wyjątkowy smak
      Nawet najbardziej klasyczną i standardową potrawę można z powodzeniem ożywić i nadać jej ciekawego smaku, jeśli użyje się właściwych przypraw. Możliwości w tym zakresie jest naprawdę wiele i każdy z …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Jedzenie to nie tylko podstawowa potrzeba naszego organizmu, ale również, o czym doskonale wszyscy na pewno wiemy, również niebywała przyjemność. Tym właśnie należy tłumaczyć sobie powstanie całej masy słodkich wyrobów, jedzonych zarówno jako główne danie – jak w przypadku wielu placków, naleśników czy racuchów – jak i przekąska czy deser albo podwieczorek. Przez wiele stuleci najważniejszymi słodyczami i często jedynymi dostępnymi były te, które przyrządzano samemu, a więc różnego rodzaju ciasta oraz domowe wypieki, a także przetwory owocowe, które pozwalały cieszyć się niepowtarzalnym smakiem wielu owoców poza sezonem, a które zresztą popularne są również do dziś. Obecnie jednak większość rynku cukierniczego stanowią przeróżne gotowe słodycze, najczęściej paczkowane, takie jak cukierki, ciastka czy żelki oraz batony, których na sklepowych półkach dostępnych jest coraz więcej, w coraz to nowszych i bardziej nietypowych lub rzadko spotykanych smakach oraz formach, co wpływa na ich atrakcyjność.

    Comments are closed.