Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Na ostro
      Na ostro to przede wszystkim element dotyczący dań, które przyrządzane są w bardziej pikantnym zarysie. Tutaj na pewno możemy uwzględniać wszelkie wspaniałe sosy, doskonale przyprawione mięsa, a także zapiekanki, które …
    • świetlówki ledowe 120cm
      Świetlówki ledowe 120cm. Na szczęście skończyły się czasy migających świetlówek fluorescencyjnych, zbyt często psujących się starterów i dławików zajmujących zbyt dużo miejsca. Nie ma już problemów z transportem delikatnych, długich, …
    Styczeń 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Podstawą kulinarnego sukcesu każdej osoby, która lubi się bawić w gotowanie, jest zdobycie oraz właściwe zastosowanie ciekawego przepisu, który przeniesiony wprost z kart kucharskich poradników lub stron czasopism z kuchennymi poradami do domowej kuchni urozmaici codzienne posiłki i zachwyci rodzinę. Szukając takich kulinarnych inspiracji warto dokładnie przewertować nie tylko najnowsze książki kucharskie wprost z księgarni, ale sięgnąć do starych poradników, których używały już nasze mamy i babcie. Być może niektóre strony będą wskazywały na szczególnie częste używanie. Tym warto przyjrzeć się dokładniej, gdyż jeśli jakaś potrawa cieszyła się kiedyś takim wzięciem, to i dziś może trafić w gust jedzących. Kulinaria to przecież nie tylko nowatorskie eksperymenty, ale również korzystanie z bogatej tradycji, którą zawsze można nieco zmodyfikować do własnych upodobań. Sztuka stosowania przepisów kulinarnych to także przeglądanie gazet z przepisami i zaglądanie w kuchni przez ramię gotującej mamy.

    Comments are closed.