Najnowsze komentarze
    Na temat
    • To samo, ale inne
      Kuchnie wielu narodów mają wiele potraw, które można spotkać w innych państwach. Trzeba jednak przyznać, że nie wiadomo jak bardzo by się człowiek starał to i tak mu ona nie …
    • Cukinia w ziołach śródziemnomorskich
      Co powiecie na faszerowaną cukinię w śródziemnomorskich ziołach? Składniki, które będą nam potrzebne do przygotowania tej smacznie brzmiącej potrawy to: 4 nieduże cukinie, pół kilo pieczarek, dwie cebule, 6 łyżek …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Podstawą kulinarnego sukcesu każdej osoby, która lubi się bawić w gotowanie, jest zdobycie oraz właściwe zastosowanie ciekawego przepisu, który przeniesiony wprost z kart kucharskich poradników lub stron czasopism z kuchennymi poradami do domowej kuchni urozmaici codzienne posiłki i zachwyci rodzinę. Szukając takich kulinarnych inspiracji warto dokładnie przewertować nie tylko najnowsze książki kucharskie wprost z księgarni, ale sięgnąć do starych poradników, których używały już nasze mamy i babcie. Być może niektóre strony będą wskazywały na szczególnie częste używanie. Tym warto przyjrzeć się dokładniej, gdyż jeśli jakaś potrawa cieszyła się kiedyś takim wzięciem, to i dziś może trafić w gust jedzących. Kulinaria to przecież nie tylko nowatorskie eksperymenty, ale również korzystanie z bogatej tradycji, którą zawsze można nieco zmodyfikować do własnych upodobań. Sztuka stosowania przepisów kulinarnych to także przeglądanie gazet z przepisami i zaglądanie w kuchni przez ramię gotującej mamy.

    Comments are closed.