Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Kuchnia jednogarnkowa, czyli coś dla zabieganej pani domu
      Tradycją naszej polskiej kuchni były od lat obiady koniecznie dwu daniowe. Gdyby pan domu przyszedł po pracy, a na obiad była tylko zupa lub tylko drugie danie, z pewnością nie …
    • Czasopisma kulinarne
      Niejednokrotnie zdarza się, ze osoba nie wyniesie z domu umiejętności gotowania, bo w domu matka sama przygotowywała posiłki i nie pozwalała nikomu na gotowanie jedzenia. I taka osoba idąc na …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Podstawą kulinarnego sukcesu każdej osoby, która lubi się bawić w gotowanie, jest zdobycie oraz właściwe zastosowanie ciekawego przepisu, który przeniesiony wprost z kart kucharskich poradników lub stron czasopism z kuchennymi poradami do domowej kuchni urozmaici codzienne posiłki i zachwyci rodzinę. Szukając takich kulinarnych inspiracji warto dokładnie przewertować nie tylko najnowsze książki kucharskie wprost z księgarni, ale sięgnąć do starych poradników, których używały już nasze mamy i babcie. Być może niektóre strony będą wskazywały na szczególnie częste używanie. Tym warto przyjrzeć się dokładniej, gdyż jeśli jakaś potrawa cieszyła się kiedyś takim wzięciem, to i dziś może trafić w gust jedzących. Kulinaria to przecież nie tylko nowatorskie eksperymenty, ale również korzystanie z bogatej tradycji, którą zawsze można nieco zmodyfikować do własnych upodobań. Sztuka stosowania przepisów kulinarnych to także przeglądanie gazet z przepisami i zaglądanie w kuchni przez ramię gotującej mamy.

    Comments are closed.