Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Francuskie smaki
      Są na świecie ludzie, którzy uparcie trzymają się tylko i wyłącznie jednego smaku. Są więc osoby, które lubią tylko i wyłącznie kuchnię francuską. Nawet jeśli nie mieszkają we Francji. Nie …
    • Czy surowe warzywa są zdrowe
      Świeże warzywa do schrupania są zawsze bardzo polecane, ponieważ nie przetwarzane warzywa mają bardzo dużo witamin i mikroelementów, które są potrzebne dla zdrowia. Gotowanie, duszenie czy smażenie niszczy dużo ważnych …
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    Kuchnie wielu narodów mają wiele potraw, które można spotkać w innych państwach. Trzeba jednak przyznać, że nie wiadomo jak bardzo by się człowiek starał to i tak mu ona nie wyjdzie tak jak w państwie, z którego pochodzi. Dlaczego tak się dzieje? Co jest tego przyczyną? Myślę, że przyczyn w tym przypadku może być wiele. Po pierwsze potrawy robione w danym kraju są przygotowywane ze świeżych, swojskich produktów. My niestety nie mamy takiej możliwości z tego względu, że np. mandarynki u nas nie rosną i nigdy nie będziemy mieli ich świeżych, zerwanych prosto z drzewa. Kolejna sprawa- przyprawy. Mamy możliwość kupienia tylko i wyłącznie suszonego organa, w innych krajach to oregano mają świeże i mogą je przetwarzać jak tylko chcą. Dalej patrząc na to mają też swoje własne sposoby, którymi się z nikim nie podzielą, Są to sekrety ich przodków i niestety my ich nigdy nie poznamy. To zupełnie tak jak my. My także nie dzielimy się z innymi recepturami, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie.

    Comments are closed.