Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Jak się uczyć sztuki gotowania?
      W nieco dawniejszych czasach, gotowanie było sztuką, którą musiały opanować wszystkie dziewczęta- wraz ze swoimi matkami, a często i babciami, spędzały w kuchni sporo czasu, by posiąść tajniki trudnej sztuki …
    • W świecie kuchni
      Niewątpliwie bardzo ważnym czynnikiem w życiu każdego z nas jet zdrowie. Każdy z nas dba o niego najlepiej jak potrafi. Dlatego też wielu z nas zwraca uwagę na to co …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Kuchnie wielu narodów mają wiele potraw, które można spotkać w innych państwach. Trzeba jednak przyznać, że nie wiadomo jak bardzo by się człowiek starał to i tak mu ona nie wyjdzie tak jak w państwie, z którego pochodzi. Dlaczego tak się dzieje? Co jest tego przyczyną? Myślę, że przyczyn w tym przypadku może być wiele. Po pierwsze potrawy robione w danym kraju są przygotowywane ze świeżych, swojskich produktów. My niestety nie mamy takiej możliwości z tego względu, że np. mandarynki u nas nie rosną i nigdy nie będziemy mieli ich świeżych, zerwanych prosto z drzewa. Kolejna sprawa- przyprawy. Mamy możliwość kupienia tylko i wyłącznie suszonego organa, w innych krajach to oregano mają świeże i mogą je przetwarzać jak tylko chcą. Dalej patrząc na to mają też swoje własne sposoby, którymi się z nikim nie podzielą, Są to sekrety ich przodków i niestety my ich nigdy nie poznamy. To zupełnie tak jak my. My także nie dzielimy się z innymi recepturami, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie.

    Comments are closed.