Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Zakazane parówki uwielbiane przez Polaków
      Trudno spotkać w naszym kraju człowieka, który choć raz nie próbował by parówek, które choć niezdrowe i zakazane, posiadają miliony zagorzałych fanów. Każdy z nas chyba wie, że produkt ten …
    • Jajko w proszku
      Produkty niezbędne w każdej restauracji. Kiedy prowadzimy własną działalność gospodarczą, na naszych barkach spoczywa wiele zadań. Kiedy kierujemy restauracją, jednym z nich będzie regularne zaopatrywanie lokalu w odpowiednie produkty. Warto …
    Grudzień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Trudno spotkać w naszym kraju człowieka, który choć raz nie próbował by parówek, które choć niezdrowe i zakazane, posiadają miliony zagorzałych fanów. Każdy z nas chyba wie, że produkt ten nie zawiera wartości odżywczych. Wręcz przeciwnie, jest niezdrowy dla naszego organizmu i lepiej go unikać. Mięsa w tym produkcie znajdziemy, tak naprawdę, śladowe ilości. Z anonimowych ankiet przeprowadzanych w największych hipermarketach w Polsce wynika jednak, że parówki są prawdziwym przysmakiem w naszym kraju i królują na większości polskich stołach. Kochają je wszyscy. Od dzieci, po zgłodniałych studentów i starszych. Zwłaszcza dla tych drugich, czyli polskich studentów, parówki są prawdziwym rarytasem, który są w stanie jeść nawet przez cały tydzień. Przysmak ten jest szczególną przypadłością Polaków, ponieważ w innych krajach parówki uważane są za zło i zupełnie bezwartościowe jedzenie. Do naszych rodaków nie może to jednak dotrzeć. Wciąż zachwycamy się parówkami, jedząc je w coraz to bardziej wyszukanej formie, do których należą chociażby parówki zawijane w cieście francuskim. Coraz częściej spotkamy się także z parówkami nadziewanymi serem, których przyrządzenie zajmuje dosłownie pięć minut. Polacy mają również niezdrowy nawyk dotyczący jedzenia parówek, ponieważ coraz częściej przyrządzają je, odgrzewając je dwie minuty w kuchence mikrofalowej.

    Comments are closed.