Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Sztuka korzystania z przepisów kulinarnych
      Podstawą kulinarnego sukcesu każdej osoby, która lubi się bawić w gotowanie, jest zdobycie oraz właściwe zastosowanie ciekawego przepisu, który przeniesiony wprost z kart kucharskich poradników lub stron czasopism z kuchennymi …
    • Oświetlenie w kuchni
      Kuchnia jest bez wątpienia jednym z tych miejsc, w których spędzamy bardzo duże ilości naszego cennego czasu. Warto jest się postarać więc o to, aby mogła być ona przygotowana w …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Trudno spotkać w naszym kraju człowieka, który choć raz nie próbował by parówek, które choć niezdrowe i zakazane, posiadają miliony zagorzałych fanów. Każdy z nas chyba wie, że produkt ten nie zawiera wartości odżywczych. Wręcz przeciwnie, jest niezdrowy dla naszego organizmu i lepiej go unikać. Mięsa w tym produkcie znajdziemy, tak naprawdę, śladowe ilości. Z anonimowych ankiet przeprowadzanych w największych hipermarketach w Polsce wynika jednak, że parówki są prawdziwym przysmakiem w naszym kraju i królują na większości polskich stołach. Kochają je wszyscy. Od dzieci, po zgłodniałych studentów i starszych. Zwłaszcza dla tych drugich, czyli polskich studentów, parówki są prawdziwym rarytasem, który są w stanie jeść nawet przez cały tydzień. Przysmak ten jest szczególną przypadłością Polaków, ponieważ w innych krajach parówki uważane są za zło i zupełnie bezwartościowe jedzenie. Do naszych rodaków nie może to jednak dotrzeć. Wciąż zachwycamy się parówkami, jedząc je w coraz to bardziej wyszukanej formie, do których należą chociażby parówki zawijane w cieście francuskim. Coraz częściej spotkamy się także z parówkami nadziewanymi serem, których przyrządzenie zajmuje dosłownie pięć minut. Polacy mają również niezdrowy nawyk dotyczący jedzenia parówek, ponieważ coraz częściej przyrządzają je, odgrzewając je dwie minuty w kuchence mikrofalowej.

    Comments are closed.