Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Zupa grzybowa
      Zupa grzybowa stanowi jeden z najbardziej doskonałych smaków w polskiej kuchni. Jesteśmy jednym z nielicznych narodów na świecie, które potrafią tak skrzętnie wykorzystywać wszystkie dary, jakie daje nam natura, w …
    • Hotele w lublinie
      Hotele w Lublinie. Lublin jest miastem leżącym we wschodniej Polsce na północnym skraju Wyżyny Lubelskiej. Historycznie zaś położony jest w Małopolsce. Pod względem liczby ludności w naszym kraju zajmuje dziewiąte …
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    Oprócz tego co jemy, ważne jest przecież w jaki sposób tą potrawę przygotowujemy. Należy pamiętać o wielu zasadach, które są bardzo ważne. Po pierwsze bardzo ważny jest dobór produktów. Należy pamiętać, że najlepiej jest kupować świeże produkty z wiadomego pochodzenia. Po drugie, gdy już dotrzemy z tymi produktami do domu należy je porządnie umyć, by pozbyć się wszelkich zarazków chorobotwórczych. Kolejna sprawa to obranie warzyw, czy owoców w taki sposób, aby nie pozbawić ich wartości odżywczej. Kolejny punkt to obróbka cieplna, która sprawi, że nasz potrawa zacznie nabierać koloru i sprawi, że będzie zdatna do spożycia. Wszystkie te punkty należy prowadzić w czystych warunkach. Nie pozwolić na dostanie się do potrawy żadnych zarazków, chociażby z brudnego widelca czy łyżki. Oczywiście każdy garnek, talerz, łyżka czy nóż powinien być myty w ciepłej wodzie z dodatkiem detergentu. Przestrzeganie wszystkich zasad wyjdzie nam na zdrowie, bo to w jaki sposób zrobimy jedzenie jest równie ważne.

    Comments are closed.