Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Potrawy odpowiednie na zimę
      Okres zimowy, z uwagi na niskie temperatury oraz niekorzystne warunki pogodowe wymusza na nas również dostosowanie swoich posiłków do wzmożonego wysiłku organizmu ludzkiego. Każdy z nas potrzebuje w tym okresie …
    • Kuchnia i kulinaria
      Kuchnia jest miejscem, w którym możemy czuć się faktycznie swobodnie, ale pod warunkiem, że jak najbardziej postaramy się, aby była ona wysokiej jakości. Każde miejsce, w jakim znajduje się kuchnia, …
    Marzec 2019
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Oprócz tego co jemy, ważne jest przecież w jaki sposób tą potrawę przygotowujemy. Należy pamiętać o wielu zasadach, które są bardzo ważne. Po pierwsze bardzo ważny jest dobór produktów. Należy pamiętać, że najlepiej jest kupować świeże produkty z wiadomego pochodzenia. Po drugie, gdy już dotrzemy z tymi produktami do domu należy je porządnie umyć, by pozbyć się wszelkich zarazków chorobotwórczych. Kolejna sprawa to obranie warzyw, czy owoców w taki sposób, aby nie pozbawić ich wartości odżywczej. Kolejny punkt to obróbka cieplna, która sprawi, że nasz potrawa zacznie nabierać koloru i sprawi, że będzie zdatna do spożycia. Wszystkie te punkty należy prowadzić w czystych warunkach. Nie pozwolić na dostanie się do potrawy żadnych zarazków, chociażby z brudnego widelca czy łyżki. Oczywiście każdy garnek, talerz, łyżka czy nóż powinien być myty w ciepłej wodzie z dodatkiem detergentu. Przestrzeganie wszystkich zasad wyjdzie nam na zdrowie, bo to w jaki sposób zrobimy jedzenie jest równie ważne.

    Comments are closed.