Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Hiszpańskie specjalności
      Chodne gaz pacho oraz sycące paelli to główne specjalności hiszpańskiej kuchni. Kuchnia ta kojarzy nam się z aromatem pysznego wina oraz zapachem oliwek. Oczywiście wielką role odgrywają tutaj także przyprawy, …
    • Sztuka korzystania z przepisów kulinarnych
      Podstawą kulinarnego sukcesu każdej osoby, która lubi się bawić w gotowanie, jest zdobycie oraz właściwe zastosowanie ciekawego przepisu, który przeniesiony wprost z kart kucharskich poradników lub stron czasopism z kuchennymi …
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    Oprócz tego co jemy, ważne jest przecież w jaki sposób tą potrawę przygotowujemy. Należy pamiętać o wielu zasadach, które są bardzo ważne. Po pierwsze bardzo ważny jest dobór produktów. Należy pamiętać, że najlepiej jest kupować świeże produkty z wiadomego pochodzenia. Po drugie, gdy już dotrzemy z tymi produktami do domu należy je porządnie umyć, by pozbyć się wszelkich zarazków chorobotwórczych. Kolejna sprawa to obranie warzyw, czy owoców w taki sposób, aby nie pozbawić ich wartości odżywczej. Kolejny punkt to obróbka cieplna, która sprawi, że nasz potrawa zacznie nabierać koloru i sprawi, że będzie zdatna do spożycia. Wszystkie te punkty należy prowadzić w czystych warunkach. Nie pozwolić na dostanie się do potrawy żadnych zarazków, chociażby z brudnego widelca czy łyżki. Oczywiście każdy garnek, talerz, łyżka czy nóż powinien być myty w ciepłej wodzie z dodatkiem detergentu. Przestrzeganie wszystkich zasad wyjdzie nam na zdrowie, bo to w jaki sposób zrobimy jedzenie jest równie ważne.

    Comments are closed.