Najnowsze komentarze
    Na temat
    • Walory tradycyjnej kuchni góralskiej
      Z czym może nam się kojarzyć Podhale? Z kulturą góralską, tradycją, malowniczymi krajobrazami, charakterystyczną gwarą i niespotykaną gdzie indziej fauną i florą. Jednak dla smakosza bardziej będzie się liczyć góralska …
    • Dodatki do kuchni
      Kuchnia jest jednym ze strategicznych pomieszczeń w naszych domach gdzie spędza się w niej naprawdę ogromne ilości wolnego czasu o dziwo nie tylko na przygotowaniu potraw, ale również i na …
    Wrzesień 2018
    P W Ś C P S N
    « sty    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Barszcz czerwony na pewno jest bardzo dobrze dopasowaną zupą, którą jak najbardziej można uwzględnić nie tylko w okresie świątecznym. Tutaj doskonale można dostosować określone wartości smakowe także na podstawie bardziej konkretnych elementów. Barszcz czerwony przygotowywany jest przede wszystkim z buraków. Zupa ta oczywiście nie powinna być gotowana z uwagi na utratę jej naturalnego koloru. Zanim dorzuci się buraki przede wszystkim trzeba ugotować wywar warzywny z włoszczyzny. Można także dodać odpowiednich przypraw. Barszcz czerwony z pewnością będzie bardziej dostosowany także na zasadzie lekko kwaskowatych walorów smakowych, chociaż wiadome, jest, że z uwagi na buraki zupa może mieć lekko słodkawy smak. Zupa może być podawana z uszkami. Oczywiście także bardzo dobrze można uwzględnić w tym wszystkim także paszteciki podawane z farszem z pieczarkami. Zupa z makaronem jako barszcz to także kwestia bardzo dobrze zastosowana w domach jako alternatywa na szybkie danie, jeśli użyje się tych zupy z proszku.

    Comments are closed.